AMN DIFFUSER

performance dieplate holders

AMN presenteert: een nieuw concept in die-holder technologie:
R2D2 diffuser voor granulatie systemen

Het R2D2 concept is ontstaan vanuit een verlangen bij gebruikers van AMN dieplates om de bottleneck die zich net voor de granulatie plaat bevindt op te ruimen: diffuser, die-holder of bull nose genoemd!

Deze interface tussen extruder en dieplate is vaak een beperkende factor door z’n design. In de praktijk stellen we vast dat er ook weinig aandacht aan dit component geschonken wordt hoewel het toch een belangrijke functie te vervullen heeft.

Het verbeterde R2D2 ontwerp van AMN kan 3 functies vervullen:
1./ Verbetering van het OEM ontwerp:
2./ Van dieplate met conus naar centre-mount dieplate
3./ Capaciteits verhoging met behoud van basisconfiguratie

Wat betekent dit?

1./ Verbetering van het OEM ontwerp:
De standaard OEM diffusers zijn  vaak gebouwd naar een erg oud ontwerp. Extrusielijnen gaan jaren, zelfs decennia lang mee en er wordt weing veranderd aan het diffuser concept. Vaak stellen we vast dat zelfs na jaren intensief gebruik de diffuser nooit wordt gecontroleerd op vlakheid. Sommige merken en types zijn berucht om hun lage weerstand tegen vervorming (warp) en deze afwijking wordt doorgegeven aan de dieplate die tenslotte tegen het contactvlak wordt gemonteerd. Een vervorming van de dieplate resulteert in vervorming van de cutting face (met risco op snijproblemen) maar met gegarandeerde schade op langere termijn.

AMN kan uw bestaande OEM diffuser weer vlak slijpen of een verbeterd en versterkt ontwerp aanbieden waarbij ook de warmtehuishouding (olie of stoom) en polymeer-flow er flink op vooruitgaan. Intergratie van deze AMN diffuser is 1 op 1 in uw bestaande lijn

2./ Van dieplate met conus naar centre-mount:
Oudere lijnen zijn soms nog opgebouwd rond dieplates met een centrale conus. Deze voorbijgestreefde technologie kent veelvuldige problemen en is vaak niet (meer) bestand tegen de hogere polymeer drukken . Hierdoor gaat de matrijs verbuigen wat op korte termijn problemen met het snijcontact van de granulatiemessen oplevert en op lange termijn problemen geeft met de hard-face van de dieplate die door de hoge drukken kromtrekt.
Uiteindelijk is een dergelijke dieplate erg duur door de extra dikte van de speciale legering.

Het monteren van een R2D2 op de extruder is de perfecte oplossing: de initiële investering kan al snel terugverdiend worden omdat de dieplates volledig vlak kunnen geconstrueerd worden. De dure conus constructie komt te vervallen en dankzij de centrale montagepunten is de dieplate veel beter bestand tegen hoge melt-pressure en heeft daardoor ook een langere levensduur

…wordt vervolgd

TERUG NAAR AMN PLASTICS GRANULATION PAGINA

Leave a Reply

Industry supplier to Plastics, pharmaceutical and Packaging Industries