Monsterneming

World leaders manual sampling

Samen met onze zakelijke partner in de UK, Sampling systems, hebben wij een uitgebreide catalogus samengesteld van de meest practische apparaten en hulpmiddelen voor het verzamelen van monsters.

Monsters nemen is een zeer nuttige activiteit waarmee uiteindelijk (na analyse) de kwaliteit van een product zal kunnen bepaald worden.

Het ontwerp en de werkmethode van een sampler zal grotendeels bepaald worden door de fysieke eigenschappen van het product waar uiteindelijk een monster van genomen wordt. Monsters nemen van droge poeders verlangt een ander apparaat en een andere aanpak dan wanneer vloeistoffen moeten gecontroleerd worden.

Types samplers:
Meermaals gebruik of Eénmalig gebruik (Steriel)

verschillende types samplers

Qua materiaalkeuze zijn er twee grote groepen te onderscheiden:

  1. De duurzame monsternemers zijn gebouwd in materialen die veelvuldig en herhaald gebruik aankunnen, ook na reiniging, wassen, ontsmetten of zelfs sterilisatie. Vaak zijn deze tools gebouwd in Roestvast staal (RVS-Inox) maar ook slagvaste en/of chemisch bestendige Plastics worden gebruikt voor de componenten en accessoires
  2. Het gamma van ‘disposables’ geeft de gebruiker de mogelijkheid om bij iedere operatie telkens over een steriele sampler te beschikken zonder dat er kostbare reiniging aan te pas komt. Een Disposable voor eenmalig gebruik is meestal in Plastic en wordt in een clean room gemaakt c.q. verpakt. Vele validatie procedures schrijven het gebruik van disposables voor om absolute steriliteit te garanderen bij iedere productie batch

Zakkenboor monsterneming

Types samplers:
= afhankelijk van het type grondstof
  1. Poeder samplers voor niet klevende producten
  2. Poeder samplers voor licht klevende poeder producten
  3. Vloeistof monsternemers
  4. Semi-solids en viskeuze producten – monsternemers
  5. Milieu- en oppervlaktewater monsterneming
  6. In-line monstername (Free-glide)
  7. Accessoires voor analyse en laboratoria
  8. Etiketteren en labelen van samples
Over Sampling Systems: 

FROM DESIGN….about Sampling systems
…TO MANUFACTURE

Sampling Systems beheerst het volledige proces van ontwerp tot productie van monsternemers en verdiept zich compleet in de toepassing, de producten en industrieën waarbij de samplers ingezet zullen worden.

Sampling Systems is een onderdeel van de Terriva groep die actief is in ontwerp en bouw van equipment voor de pharmaceutische industrie. Dit is een garantie dat de producten voldoen aan de strenge GMP en FDA eisen in de pharma.

Sampling Systems heeft altijd meer dan 1 miljoen items in stock op de hoofd locatie in Engeland. Een bestelling kan dus binnen de kortst mogelijke tijd bij u zijn

Dit is uiteraard slechts een beknopte opsomming van de mogelijkheden maar er komt nog zoveel meer informatie op deze website te staan. U kunt ons gerust contacteren om uw project te bespreken of de online catalogi raadplegen:

Sampling catalogi downloads

Online catalogus: Sampling systems

Leave a Reply

Industry supplier to Plastics, pharmaceutical and Packaging Industries